...
Kopers-bescherming
Uitstekend
5/5.00
Laden...

Flip-over

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Iedereen kent ze en vele hebben ze al eens gebruikt: de flip over. Toch wel handig als je bij een presentatie ook eens snel terug kan bladeren om een verband aan te geven of iets te benadrukken. Vergeet niet om meteen flip over papier te bestellen!

Flip overs zijn enorm praktisch voor een meeting, presentatie of brainstorm sessie. Het papier kan op verschillende manieren bevestigd worden, bijvoorbeeld aan een standaard of aan de muur met speciale klemmen. Er zijn verschillende modellen, zo ook mobiele flipovers die eenvoudig te verrollen zijn. Let er echter altijd wel goed op dat je het juiste papier kiest dat past op de houder of standaard.

Tip: Bestel direct een setje whiteboard markers en een bordwisser mee.

Flipchart gebruik en toepassing

Waar kom je flipovers zoal tegen? Denk aan ontvangsthallen, klassikaal gebruik, vergaderingen, wachtruimtes of een hotellobby. De toepassing is zeer uitgebreid, terwijl de aanschafprijs relatief gezien niet zo hoog ligt. Dat maakt het een populair accessoire in het bedrijfsleven en op onderwijsinstellingen.

Het meest gangbare flipover formaat is circa 70 x 100 cm. Flipoverpapier heeft vergelijkbare afmetingen en valt daarmee precies binnen de afmeting van het bord, zodat er altijd een stevige ondergrond is om op te schrijven. Onder de klem zitten verstelbare haken om het papier aan op te hangen. Het papier blijft zo netjes op de plek en verschuift niet tijdens het schrijven.

Flipchart kopen

Als je een flip over wilt kopen is het van belang dat je enkele zaken goed in de gaten houdt en meeneemt in je overweging.

  1. Welk formaat heb je nodig? Er zijn verschillende groottes beschikbaar. Zo zijn er flipovers die vrijwel een hele tafel bedekken, maar ook flipovers die je neerzet (op een standaard) en die je zo in je kantoor kan gebruiken. Het is belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over de maat van de flip over, zodat je zeker weet dat je geen te groot of juist te klein formaat koopt.
  2. Dient de flip over verstelbaar te zijn in hoogte of niet? Dit geldt vanzelfsprekend alleen voor flipovers op een standaard. Als je er bijvoorbeeld met meerdere mensen binnen je kantoor gebruik van gaat maken, is het wel zo handig goed na te denken over de verschillende lengtes.
  3. Wil je een mobiele flip over? Er zijn flipovers die te verrollen en/of te verplaatsen zijn, maar ook varianten die eenvoudigweg op één vaste plek blijven staan.
  4. De papiersoort. Er zijn namelijk verschillende soorten papier, sommige kun je met vrijwel alles beschrijven, maar andere zijn niet met alle pennen en stiften te beschrijven.
  5. Welke accessoires heb je nodig? Denk aan extra papier, magneten, stiften, schoonmaakmiddelen en meer.
  6. Magnetisch of niet? Er zijn borden die achter het papier zitten en magnetisch zijn. Zo kun je er verschillende zaken aan ophangen, wel zo handig voor bijvoorbeeld een brainstorm sessie.

Flipover kopen online

Een flipover bestaat uit een bord op statief met aan de bovenzijde een klem of haken om A1 papier aan op te hangen. Je gebruikt ‘m om te noteren, te tekenen en om woorden met beeld kracht bij te zetten. Het biedt de ideale ondersteuning voor een succesvolle presentatie. De meeste flipovers in ons assortiment zijn in hoogte verstelbaar. Zo kun je het bord eenvoudig aanpassen aan de lengte van de gebruiker.

Een flip over board is keer op keer herbruikbaar omdat het papier te vervangen is en het oppervlak droog uitwisbaar is. In tegenstelling tot een krijtbord of whiteboard, blijven de aantekeningen op papier bewaard zodat je ze later terug kunt kijken. Sommige modellen zijn uitgevoerd met uitklapbare armen om eerder gemaakte aantekeningen aan op te kunnen hangen / te presenteren.